Гледай
на живо

Балъков обяви списъка за Англия

Вандерсон, Марселиньо и Бодуров с повиквателни

Балъков обяви списъка за Англия Националният селекционер Красимир Балъков обяви разширения състав на България за предстоящата европе... thumbnail text

Националният селекционер Красимир Балъков обяви разширения състав на България за предстоящата европейска квалификация срещу Англия на 7 септември и приятелския двубой срещу Република Ирландия три дни по-късно.
Преди седмица той изпрати повиквателни към 11 състезатели, играещи зад граница, а днес към тях бяха добавени още 14, представители на efbet Лига. Така общият брой футболисти става 25. Причината за по-големия списък е неясното функционално състояние на някои от играчите, които ще преминат обстойни медицински изследвания.
Балъков очаквано повика бразилците Вандерсон и Марселиньо, но изненадата дойде от повиквателната на неиграещия в „ЦСКА-София“ Николай Бодуров: „Наясно съм, че нарушавам правилото, което сам поставих - а именно, че ще разчитам единствено на онези, които играят редовно в клубовете си. Считам обаче, че с огромния си опит и влиянието си в съблекалнята, Бодуров е незаменима част от националния отбор“, обясни Балъков.
Сред избраниците на селекционера попадат петима състезатели на Лудогорец, по двама от ЦСКА-София и Етър и по един от Левски, Славия, Ботев Пд, Локо Пд и Черно море.
В представителния тим не попада нито един футболист от младежкия национален отбор, тъй като за тях стартира важен квалификационен цикъл в началото на септември.