София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Балъков с промени за гостуването на Англия

Вандерсон и Краев ще получат повиквателни

5 годиниСпортни 2 Боряна Райчева

Селекционерът на България Красимир Балъков ще изпрати повиквателна на звездата на Лудогорец Вандерсон за предстоящата европейска квалификация с Англия, която ще се играе на стадион „Уембли“ в Лондон на 7 септември. Наставникът на българите отдавна желае бразилеца в състава си, но чисто документално това не беше възможно досега.
Вандерсон е в България от 2014-а и за този период е спечелил пет титли на България, една Купа и три Суперкупи на страната. В евротурнирите има 52 мача и 13 гола за „Лудогорец“ и два пъти участва в Шампионската лига. Балъков смята, че неговият опит ще бъде от голяма полза за националния ни тим. Вандерсон, от своя страна, вече е дал съгласието си да защитава цветовете на България.
Другият, който ще получи повиквателна, е Божидар Краев. Той направи сериозна заявка дори за титулярно място, след като за само две седмици в новия си тим – португалския „Жил Висенте“ се превърна в любимец на публиката. Краев премина там под наем от датския „Мидтиланд“. Краев класира тима си за груповата фаза на турнира за „Купата на лигата“ с гол в последната минута, а след това донесе и сензационния успех на тима си срещу Порто.