София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Банев настоява съдът да разпита Бойко Борисов

Съдът остави подсъдимия в ареста

4 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Спецсъдът остави в ареста Николай Банев, който настоя мярката му да бъде изменена в по-лека.Той отправи това искане, след като стана ясно, че насрочените разпити на свидетели по делото са отложени заради липса на счетоводни документи. 

Магистратите уважиха искането на защитата да бъдат присъединени към делото, които в момента са част от другото дело срещу Баневи, а именно за присвояване на средства, както и за пране на пари и държане на сума в големи размери в Швейцарска банка.

На днешното заседание като свидетели по делото трябваше да бъдат разпитани петима служители във фирмите му - Милена Шопова, Венцислав Генов, Анна Главинкова, Виолета Божкова и Владимир Владимиров.

Адвокатът на Банев, Ивета Анадолска поиска от съдебния състав да му позволи да даде интервю пред медиите, но това му беше отказано.

За пореден път Николай Банев изрази и недоволството си от условията в ареста.Бизнесменът настоя министър-председателят,бившият министър на икономиката Трайчо Трайков и бившият вътрешен министър Цветан Цветанов да бъдат разпитани по делото.