Гледай
на живо

Банев: Случващото се прилича на селска вечеринка

Гледат мярката за неотклонение на семейство Баневи

Банев: Случващото се прилича на селска вечеринка Мярката за неотклонение на Евгения и Николай Баневи ще се гледа в Апелативния специализиран съд в 13... thumbnail text

Мярката за неотклонение на Евгения и Николай Баневи ще се гледа в Апелативния специализиран съд в 13.00 часа. Тази сутрин защитниците на подсъдимите поискаха от съда време, за да се запознаят с новите 230 листа към делото.

Магистратите трябва да решат дали съпрузите остават за постоянно в ареста, след като миналата седмица първата инстанция наложи на семейство Баневи мярка „задържане под стража“. Според съда, имало достатъчно доказателства за вината им, както и опасност да се укрият.

Вчера бе повдигнато обвинение и на майката на Николай Банев – Мария Банева, която обаче бе пусната под гаранция срещу кумата от 10 000 лева.

Тримата са обвинени за пране на пари, данъчни престъпления и източване на редица приватизирани от тях дружества.

В началото на съдебното заседание тази сутрин се наложи служители на “Съдебна охрана” да изгонят от заседателната зала журналистите, дошли да снимат бизнесмена Николай Банев и съпругата му Евгения.

Пред камерите Банев все пак обаче успя да каже, че случващото се прилича на селска вечеринка и попита как в международна банка, която е на борсата в Лондон, може някой да вкара 600 милиона евро - изпрани пари.

Банев прати журналистите да потърсят отговор от властта на въпроса защо се е стигнало до тук.