Гледай
на живо

БАРАК ОБАМА Е НАЙ-ИЗВЕСТНИЯТ СВЕТОВЕН ЛИДЕР

ЛИДЕРЪТ НА САЩ Е СЛЕДВАН ОТ МЕРКЕЛ, КАМЕРЪН И ОЛАНД

БАРАК ОБАМА Е НАЙ-ИЗВЕСТНИЯТ СВЕТОВЕН ЛИДЕР Президентът на САЩ Барак Обама е най-популярният световен лидер. Това сочи глобално допитване на &bd... thumbnail text

Президентът на САЩ Барак Обама е най-популярният световен лидер. Това сочи глобално допитване на „Галъп интернешънъл“, предаде БГНЕС.
Положително са го оценили 59% от анкетираните, а 29% са дали отрицателен глас. Втора в класацията е Ангела Меркел с 42% одобрение, а трети е британският премиер Дейвид Камерън. Той е събрал симпатиите на 37% от допитаните. Веднага след него е френският лидер Франсоа Оланд с 35% положителна оценка. Руският държавен глава Владимир Путин е пети с 33%. Неодобрението за негое по-високо – 43%. В допитването за най-известните лидери пети остава китайският държавен глава Си Цзинпин, оценен положително с 27%.
Според президента на „Галъп интернешънъл“ Жан-Марк Леджър Путин и Обама са най-атрактивните лидери. Интересен е фактът, че за американският държавен глава одобрението идва в световен мащаб, а за руския, положителната оценка е давана по-скоро от народа му.
Огромната подкрепа, която има Барак Обама, идва от Европа, Амерка и Източна Азия, а симпатиите за Путин са на териториите на Централна Евразия и Южно-Азиатския регион.