София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Бареков се разделя с Европарламента

Партията му преговаря с "Атака" за обща листа

пропускане
5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Николай Бараков няма да се кандидатира за евродепутат на предстоящите избори, но „Презареди България” влиза в битката за вота с млади лица, като преговорите за обща листа с "Атака" продължават. Това заяви самият Бареков по време на конференция, организирана от него и и от  Групата на Европейските консерватори и реформисти.
 
Отказващият се от европейския парламент депутат защити позицията си да не гласува преди дни в Брюксел против пакета "Макрон", предизвикал множество протести на родни превозвачи.
 
Бареков обясни, че заради позицията си в подкрепа на пакета "Мобилност" е получил редица заплахи, но и подкрепа от страна на много шофьори. 
 
"560 лева вземат тези хора на наемния труд и понеже и това е пакет "Мобилност", а не е пакет "Тир", искам да ви кажа, че тук битката е фундаментално важна, защото когато тази тема се сложи на масата в Европарламента, 750 евродепутати наистина разбират, че в България живеят най-слабо заплатените хора на наемния труд.", обясни Бареков.
 
Председателят на "Презареди България" се обяви и против влизането на старана ни в еврозоната, като очерта негативните перспективи, ако това се случи.