Гледай
на живо

Бареков се разделя с Европарламента

Партията му преговаря с "Атака" за обща листа

Бареков се разделя с Европарламента Николай Бараков няма да се кандидатира за евродепутат на предстоящите избори, но „Презареди Бъ... thumbnail text
Николай Бараков няма да се кандидатира за евродепутат на предстоящите избори, но „Презареди България” влиза в битката за вота с млади лица, като преговорите за обща листа с "Атака" продължават. Това заяви самият Бареков по време на конференция, организирана от него и и от  Групата на Европейските консерватори и реформисти.
 
Отказващият се от европейския парламент депутат защити позицията си да не гласува преди дни в Брюксел против пакета "Макрон", предизвикал множество протести на родни превозвачи.
 
Бареков обясни, че заради позицията си в подкрепа на пакета "Мобилност" е получил редица заплахи, но и подкрепа от страна на много шофьори. 
 
"560 лева вземат тези хора на наемния труд и понеже и това е пакет "Мобилност", а не е пакет "Тир", искам да ви кажа, че тук битката е фундаментално важна, защото когато тази тема се сложи на масата в Европарламента, 750 евродепутати наистина разбират, че в България живеят най-слабо заплатените хора на наемния труд.", обясни Бареков.
 
Председателят на "Презареди България" се обяви и против влизането на старана ни в еврозоната, като очерта негативните перспективи, ако това се случи.