София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Барса – Валенсия и Рома – Милан в ефира на MAX Sport през уикенда

Четирите спортни канала на А1 ще следят на живо най-интересното от футболните шампионати на Испания и Италия

5 годиниСпортни 1 Боряна Райчева

И този уикенд четирите спортни канала на А1 ще следят на живо най-интересното от футболните шампионати на Испания и Италия. Две са дербитата, които ще са основен акцент в програмата – Барселона – Валенсия от Ла Лига и Рома – Милан от Серия А.

В събота Барселона ще посрещне Валенсия в търсене на девета поредна победа в испанския елит. Мачът е от 19:30 часа и ще се предава на живо по MAX Sport 4. Въпреки силната серия, преднината на каталунците пред Атлетико (Мадрид) е само 5 точки и победата за тях е задължителна. Гостите от Валенсия пък идват с надежда да измъкнат поне равенство от двубоя. След двете поредни победи в първенството „прилепите” са на 2 точки от шестото място, което дава право на участие в Лига Европа.

Като едно от дербитата на кръга в Примера се очертава и домакинството на Реал срещу Алавес. Мачът е в неделя и започва от 21:45 часа по MAX Sport 4. Домакините са трети, a гостите – пети в класирането. Реал ще преследва четвърта поредна победа в опит да върне доверието на феновете, а Алавес продължава да мечтае за Шампионската лига, която е само на 4 точки разстояние в момента. MAX Sport 4 ще предложи още 6 мача от Ла Лига през уикенда, като внимание заслужава и сблъсъка между Бетис и Атлетико (Мадрид), който ще се играе в неделя от 17:15 часа.

На Апенините с най-голям интерес се очаква дербито между Рома и Милан, което ще се излъчи в неделя от 21:30 по MAX Sport 3. Двата отбора излизат в битка за Шампионската лига – в момента „римските вълци” са пети само на точка от „росонерите”, които заемат четвърто място в подреждането. В предишния кръг и двата отбора загубиха ценни точки, постигайки равенства и сега ще опитат да се върнат на пътя на победите. MAX Sport 3 ще излъчи на живо още 6 мача от Серия А, като другият мач, който си струва да се види, е домакинството на втория Наполи срещу Сампдория, която е на шеста позиция. Отборът от Генуа има шансове не само на Лига Европа, но и за УЕФА Шампионска лига и ако неаполитанците подценят мача, ни очакват интригуващи 90 минути на Сан Паоло.