София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Баща преби жестоко сина си и го завърза за гробищата

Баща преби жестоко сина си и го завърза за гробищата

6 годиниИнциденти 2 Боряна Райчева

Пловдивската районна прокуратура е образувала бързо наказателно производство срещу баща, пребил сина си, съобщиха от държавното обвинение.  

На 20 декември Христо Ангелов, от село Житница, получил обаждане от директора на ОУ "Хр. Смирненски", че 9-годишният му син не слуша в училището и се закача със съучениците си. Прибирайки се у дома, детето било пребито от баща му. Първоначално го удрял с шамари, а след това взел метален ръжен и дървена пръчка. Пръчката счупил по време на побоия на пет места. Майката на детето и двамата му братя били свидетели на побоя.

След като го пребил, бащата отвел детето до гробището на село Дуванлии, където го завързал босо за оградата и го оставил там. Малолетният успял сам да се развърже. Случаен минувач го откарал в медицински пункт в село Калояново. Сега детето е в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив, без опасност за живота.

Прокуратурата е разпитала майката на детето и всички очевидци на престъплението. Назначени са съдебно-медицинска експертиза на детето и психиатрична експертиза на бащата. Христо Ангелов е задържан за 24 часа и предстои искане за постоянен арест. Срещу него е повдигнато обвинение за противозаконно лишаване от свобода на малолетно дете по чл. 142а от Наказателния кодекс, за което законът предвижда лишаване от свобода от 3 до 10 години.

За случая са уведомени и социалните служби.