София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БАЩАТА НА УБИТАТА АНИ Е В САМОСТОЯТЕЛНА КИЛИЯ

МОТИВЪТ ЗА ИЗВЪРШЕНОТО УБИЙСТВО Е РЕВНОСТ

9 годиниКрими 2 Боряна Райчева

Бащата на четиригодишното българско момиченце Ани Борисова, който е обвинен в нейното убийство в Атина, е преместен в самостоятелна килия в затвора на остров Корфу. Той е отделен от останалите затворници поради мерки за сигурност и ще остане там до делото. Според гръцките власти има опасност за живота на 27-годишния Станислав Бакърджиев, който може да бъде убит в затвора заради жестокостта, с която е отнел живота на малката си дъщеря.
В същото време майката на Ани е в предварителния арест и очаква да бъде разпитана.
Досега е известно, че майката и бащата на момиченцето - Димитрина и Станислав, са от Габрово. Младата жена е работила като проститутка в Гърция, а мъжът е бил безработен. В цялата картина се появява и името на транссексуален, който е работил с майката, като същевременно е имал взаимоотношения с бащата.
Най-проблемният момент в цялата история е, че няма яснота как точно е убита малката Ани. Не е намерено тялото на детето, нито е открито оръжие. Гръцката полиция не дава обяснение за категоричността, с която се твърди, че бащата е извършителят на престъплението. На този етап властите разполагат само със самопризнанията на Станислав, от които той може да се отрече във всеки един момент. Бащата продължава да твърди, че мотивът за извършеното убийство е ревност, защото майката обичала детето повече от него.
Припомняме, че бащата на четиригодишното дете призна, че е отнел живота й под въздействието на упойващи вещества. След това разчленил тялото и сварил останките на детето във вряла вода. После изхвърлял частите от тялото на момиченцето в кофа за боклук в продължение на няколко дни, за да не буди подозрение.
Според експерти употребата на наркотици сама по себе си не може да доведе до такова зверско деяние. Криминалистите констатират, че бащата е „интелигентен човек със здрав разум, който знаел какво прави, но не е имал никакви чувства“. Убийството на Ани може да е прикриване на друго посегателство върху детето, обясни криминалният психолог Тодор Тодоров. Експертът смята, че след като 27-годишният мъж е осъзнал какво е направил под влиянието на упойващи вещества, е решил да се отърве от телцето на своята 4-годишна дъщеря.