Гледай
на живо

Баскетболният Академик София се преименува

Отборът вече се нарича А1 Академик София

Баскетболният Академик София се преименува Известният баскетболен отбор "Академик София се сдоби с нов генерален спонсор в лицето на телекомуни... thumbnail text
Известният баскетболен отбор "Академик София се сдоби с нов генерален спонсор в лицето на телекомуникационния гигант А1. Двете страни подписаха днес  двугодишен договор, а базираният в Правец тим получи и ново име, като вече ще се нарича  А1 Академик София.
 
Амбицията на клуба е да продължи да работи с млади български играчи, а от следващия сезон да награди с перспективни чужденци, за да стане конкурентен в първенството, коментираха от ръководството на тима.
 
Пред камерата на телевизия  "Евроком" старши треньорът на клуба Георги Давидов отправи и призив към своите играчи.
 
"Името А1 задължава да се гони първото място", коментира пък Илияна Захариева, директор Корпоративни комуникации в А1, след подписването на договора. 
 
От страна на Академик подпис положи  спортният директор на тема Сашо Везенков, а на събитието присъстваше и главният мениджър на Академик Петко Маринов, който коментира промяната, която ще настъпи в отбора.
 
Академик е  един от най-познатите на Стария континент  български баскетболелни отбори. Той достига  два пъти до финала на най-важния европейски клубен турнир, предшественик на Евролигата, през 1958 и 1959 година.
 
През 2000 година Академик е възроден с влизането на "Лукойл" като спонсор. От тогава до днес, тимът продължи да съществува с намален бюджет и млади български състезатели, а сега отново заявява амбициозни цели.
 
Разширен материал по темата гледайте утре вечер от 22:00 часа в предаването "Дискусионен клуб Седмиците" по телевизия "Еврком".