София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Бат Сали е обвинен за хулиганство и неподчинение

Заплашвал полицаите, че ще ги уволни и "след три дни ще се видят вече цивилни"

8 годиниПравосъдие 4 Боряна Райчева

Депутатът от ДПС Александър Методиев- Бат Сали е обвинен от Софийска градска прокуратура за противозаконно възпрепятстване на орган на властта да изпълни задълженията си и за хулиганство. 

Припомняме ви, че на 7 юли главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане на имунитета на Методиев.

Причината за тези драстични мерки от страна на главният прокурор са, че Александър Методиев на място, забранено за изпреварване, е извършил непозволена маневра и вместо да спре, когато полицаят му е дал сигнал със стоп-палка, Методиев му помахал с ръка и нагло увеличил скоростта си.

Малко по-късно същият полицай по случайност спрял микробус, чийто собственик се оказал познат на Бат Сали и му се обадил да го информира. Методиев веднага се върнал на мястото и с груб тон започнал да иска обяснения от полицаите защо съставят акт на "неговите хора". Извадил картата си на народен представител, започнал да я размахва пред полицаите и да афишира положението си на депутат.

Историята не свършва до тук! Депутатът от ДПС не само посъветвал приятеля си да не подписва акта, а и поискал от служителите на МВР отчет за цялата им дейност по време на дежурството. След това заплашил полицаите, че ще ги уволни и "след три дни ще се видят вече цивилни".

Спрямо Александър Методиев е взета мярка за неотклонение "Подписка". Разследването по случая продължава.