София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Батков: Конгресът на БФС трябва да реши за Михайлов

Според бившия шеф на “Левски” расисткия скандал е целял смяна по върховете на футбола ни

4 годиниОбщество 12 Боряна Райчева

Съдбата на подалия оставка шеф на Българския футболен съюз Борислав Михайлов трябва бъде решена не от изпълкома, който се свиква утре, а от конгрес на БФС, категоричен беше пред БНТ бившият президент на “Левски”  Тодор Батков.
 
По думите на Батков, това е важно, тъй като конгресът е неправителствен и освен това, свикването му ще отнеме известно време, а такава времева дистанция от събитията, според него е нужна, за да се направи обективен анализ.
 
“Формално устава не го познавам, но на мисля, че който и да е от заместниците има нужния мандат и доверие да управлява Футболния съюз до края на мандата на Михайлов.Не е редно. Мисля, че е нормално и логично оставката утре да бъде обсъдена, да бъде приета за сведение. Изпълкомът не може да я приеме с краен правен ефект.”, обясни още Батков.
 
Батков, който е и адвокат, допълни, че до провеждане на конгреса, изпълкомът би могъл да определи временно изпълняващ длъжността, а на самия конгрес да се гласува нов президент.
 
Бившият собственик на “Левски” сподели и че според него расисткия скандал на стадиона е целял именно смяна на ръководството на БФС.