Гледай
на живо

БЧК събра 36 153 лева за пострадалите от наводнението

Продължава издирването на изчезналата жена от с. Черни връх

БЧК събра 36 153 лева за пострадалите от наводнението За по-малко от денонощие националната кампания на БЧК набра 36 153 лева за пострадалите от наводнени... thumbnail text

За по-малко от денонощие националната кампания на БЧК набра 36 153 лева за пострадалите от наводнението в Бургаска област.

На терен в момента работят 4 екипа на Планинска спасителна служба на БЧК с обучени кучета, в подкрепа на Регионалната дирекция на „ПБЗН“, за издирването на изчезналата жена при бедствието в с. Черни връх, съобщи Бургас инфо.

Доброволци и щатни служители на БЧК-Бургас участваха в оценката на щетите от наводнението в домовете на пострадалите семейства в с.Черни връх и с.Полски извор, община Камено. БЧК-Бургас има готовност да предостави одеала, дрехи, матраци, хранителни и хигиенни пакети от бедствения си резерв.

Националната дарителска кампания продължава. Всеки може да подкрепи инициативата чрез SMS на кратък номер 1466 на цена 1 лев към всички мобилни оператори. Дарителските SMS-и за кампаниите на БЧК са освободени от ДДС.