Гледай
на живо

Бдение в Атина в памет на жертвите от пожарите

Стотици се събраха, за да изразят почитта си към загиналите

Бдение в Атина в памет на жертвите от пожарите Стотици хора се събраха в понеделник вечер на площада пред гръцкия парламент в Атина на бдение в пам... thumbnail text
Стотици хора се събраха в понеделник вечер на площада пред гръцкия парламент в Атина на бдение в памет на десетките жертви на опустошителните пожари. 
 
Събитието беше организирано спонтанно в социалните мрежи. В него всичи присъстващи изразиха скръбта си от трагедията, сполетяла страната и със запалена свещ в ръка всеки се помоли за спасението на душата на загиналите.
 
На площада „Синтагма“ пред сградата на парламента дошлите оставиха цветя и послания. Със свещи на земята бе изписана  датата 23 юли, когато избухнаха пожарите.
 
Бившият баскетболист Янис Гагалудис бе сред организаторите на бдението. Именно той призова хората да се съберат със свещи, за да „осветят небето и душите на, загубилите живота си".
 
Припомняме, че най-малко 91 души загинаха в крайбрежния курорт Мати, който се намира на 30 километра източно от Атина. Общо 25 души все още се издирват, а 28 тела не са идентифицирани, пострадалите са стотици.