София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БДЖ без дългове до края на годината?

Изграждаме и 5G интернет

6 годиниТехнологии 8 Боряна Райчева

Един от основните приоритети за нас е свързаността, както транспортна, така и дигитална. Искаме да ускорим развитието на дигиталните технологии. Освен концепцията за 5G интернет, ще се опитаме и да завършим някои други оптични мрежи. Във всеки един от инфраструктурните проекти – коридор 8 и коридор 10 се предвижда да бъдат изградени оптични мрежи, което ще осигури покритие с най-бърз и съвременен интернет. Това обяви пред БНТ транспортният министър Ивайло Московски.

Той посочи до края на годината се очаква да бъдат погасени голяма част от дълговете на БДЖ.  "Такова дружество няма как да няма задължения. Но в по-голямата си част просрочените задължения на дружеството ще успеем да ги заплатим“, поясни Московски.

Скоро предстои да бъде рестартирана и процедурата за концесия на летище „София“, каза транспортният министър. Той обясни, че наближава краят на анализите на Световната банка и Европейската банка за възстановяване и развитие за концесията на столичното летище и тогава ще може да бъде даден старт на процедурата отново.