София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Бедствено положение в Тетевен. Има жертва

Пострадали са няколко села, три махали са откъснати

6 годиниИнциденти 3 Боряна Райчева

Бедствено положение обявиха в община Тетевен заради наводненията след поройните дъждове.

Има и жертва - мъж на 36 г. е загинал при нещастен инцидент под връх Червен.
Мъжът се е опитал да прекоси вада, при което водата го е отнесла. Все още се прави оглед на място, за да се уточни причината за смъртта му.

В района снощи са паднали 100 литра на квадратен метър, а наводненията причини един от малките притоци на р. Вит.

Заради проливните дъждове са пострадали няколко села, улиците на града са като реки, унищожена е инфраструктура. Най-тежко е положението в селата Глогово и Градежница.

Три махали са откъснати в момента с около 300 човека, които ги населяват. Достъпът до тях по път е изцяло ограничен, а причината е откъснат железобетонен мост“, съобщи областният управител на Ловеч Георги Терзийски. По думите му се прави организация за снабдяването с хранителни продукти и предоставяне на медицинска помощ. Отделно в селата Гложене и Черни Вит има свлачища и наводнени пътища.
15 сигнала за наводнени приземни етажи, пътни участъци, паднали клони и дървета са получени в дежурната част на пожарните служби в Тетевен и Ловеч. Екипи на пожарната служба работят за отводняване на наводнените обекти и отстраняване на падналите дървета. Огнеборци от Тетевен са евакуирали двама трудноподвижни човека от село Глогово.

От дъждовете в луковитското село Торос също има над 20 наводнени къщи, потвърди кметът на общината Иван Грънчаров. Водата е дошла от прелял канал, който в миналото е строен за напояване.