Гледай
на живо

Бедственото положение в Тетевен остава в сила

Спасени са 17 деца от наводнила се вила в Гложен

Бедственото положение в Тетевен остава в сила Бедственото положение в цялата община Тетевен, обявено снощи, заради проливните дъждове,  остав... thumbnail text
Бедственото положение в цялата община Тетевен, обявено снощи, заради проливните дъждове,  остава в сила и днес. Нас 100 литра на квадратен метър вода се изля там през последното денонощие. В общината е свикан кризисен щаб за действие, за се вземат адекватни мерки за справяне със ситуацията. 
 
Съобщава се, че тази нощ пожарникарите са успели да спасят 17  бедстващи деца във вила в Гложен. Най-тежко засегнати от бедствието са селата  Градежница и Глогово. Припомняме, че снощи мъж загина при инцидент под връх Червен край Тетевен, докато се опитвал да премине през придошлите води. 
 
Десетки са наводнените домове, а самите улици приличат на реки.  Образували са се и свлачища, които през нощта а затворили пътя към село Черни вит. От тази сутрин пътят е проходим, но екипи продължиха през целия ден да разчистват камъни и дървета. 
 
 Заради наводненията в селото са прекъснати и всички възможности за комуникация с външния свят. Мобилните телефони нямат обхват. Местните са останали и без електричество и водоснабдяване.
 
Хората там  живеят в страх, че тази нощ дъждовете ще продължат. Проблеми създава и реката, която минава през общината и прелива, вследствие на излялата се вода. 
 
Кметът на Тетевен  Мадлена Бояджиева съобщи още тази сутрин, че по реката се строят диги, за да се предотврати ново преливане. Към момента няма данни за други бедстващи в района.