София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Без Великобритания на Световния икономически форум

"Целта ни е да работим за хората, а не да пием шампанско с милиардери"

пропускане
4 годиниОбщество 4 Боряна Райчева

Министър-председателят на Обединеното Кралство Борис Джонсън е забранил на министрите си да участват на Световния икономически форум, който ще се проведе в Давос през януари 2020 година.

Представител на Даунинг стрийт 10 е заявил пред Politico, че премиерът не желае членове на правителството му да присъстват на ежегодната среща с глобалния елит.

Във форума, който се провежда в елитния швейцарски алпийски курорт всяка година, се включват около 3000 международни политически лидери, бизнес фигури, икономисти и известни личности.

На събитието винаги се включват и представители и на британското правителство, но традицията няма да бъде спазена през 2020 година: "Целта ни е да работим за хората, а не да пием шампанско с милиардери", заяви говорителят на министър-председателя.

Световният икономически форум трябва да се проведе от 21 до 24 януари. Очаква се Обединеното кралство да излезе от Европейския съюз на 31 януари.