Гледай
на живо

Безплатен градски транспорт у нас

Въвеждат го в община Стамболийски

Безплатен градски транспорт у нас Безплатен градски транспорт у нас. Оказва се, това не е лозунг на политическа партия, с цел печелене... thumbnail text
Безплатен градски транспорт у нас. Оказва се, това не е лозунг на политическа партия, с цел печелене на гласове, а напълно постижима реалност.
 
Мисията е възможна, доказват го в град Стамболийски, превръщайки се в първата българска община, чиито жители ще могат да пътуват безплатно в автобусите както в самия град, така и до близките шест села в областта.
 
Разходите се поемат изцяло от местната власт, която инвестира в закупуването на нови автобуси и спечели награда от Европейския съюз в категорията “Иновации в политиката“.
 
От новата безплатна услуга ще могат да се възползват над 25 000 души, живеещи в Стамболийски.
 
Пред "Нова телевизия" живеещите споделиха за радостта си от въвеждането на новия безплатен транспорт.
 
До момента градският транспорт в Стамболийски се е обслужвал от частна фирма, но това излизало солено на общината. Поради тази причина местната администрация е решила да закупи два рейса, за които е  платила 210 000 лева. Те са модерно оборудвани със специални места за хора с увреждания и  рампа за качване на инвалидни колички.
 
Според кмета на Септември Георги Мараджиев проектът е икономически изгоден, инвестицията той обоснова пред "Нова телевизия".
 
Разчетите на Мараджиев сочат, че така проектът ще се изплати до 2 години.