София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

“Безумна е съпротивата срещу зелените политики”

Коментар на евродепутата Радан Кънев

4 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

“Съпротивата срещу зелените политики е безумна.”, коментира на организирана дискусия по темата за климатичните промени в сградата на Европейската комисия в София евродепутатът от “Демократична България” Радан Кънев.
 
По думите на Кънев  подобна политика от страна на България би била, освен всичко друго, с нулев резултат. В тази връзка политикът призова за сериозен дебат по тема, който на този етап в България отсъства.
 
Кънев обясни, че този дебат е важен, тъй като касае пряко икономиката и енергетиката на страните-членки на Европейския Съюз и ако той не се случи у нас възможно най-скоро, то може да доведе до тежки последици, свързани с закриване на редица производствени процеси.
 
За предотвратяването на подобен сценарий, трябвало да се работи в синхрон за въвеждане на нужната модернизация в производствените процеси, с цел да не стигне до масови фалити, безработица и обезлюдяване на цели региони от страната.
 
Припомняме, че  в началото на декември новият председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви мащабния проект Европейска зелена сделка, чиято цел е да направи Европа първия в света неутрален по отношение на климата континент до 2050 г. Идеята  е ЕС да намали въглеродните емисии с най-малко 50% до 2030 г.