Гледай
на живо

Бисер Лазов преповтори разказа си за КТБ

Разпитът на основния свидетел по делото продължава

Бисер Лазов преповтори разказа си за КТБ Основният свидетел по делото за източването на Корпоративна търговска банка Бисер Лазов днес не даде... thumbnail text
Основният свидетел по делото за източването на Корпоративна търговска банка Бисер Лазов днес не даде никаква нова информация на съдебния състав.
 
Лазов, който започна своя разказ преди две заседания с подробна информация за събитията около Цветан Василев и КТБ още от 1998-ма година насам, този път се ограничи само с това да преповтори вече разказаното.
 
Присъстващи в залата дори се пошегуваха, че паметта на основния свидетел на обвинението му изневерява, заради отсъствието на заместник-главният прокурор Иван Гешев, който днес не беше командирован за заседанието.
 
Припомняме, че върху показанията на Бисер Лазов се крепи основно прокурорската теза, която е за организирана престъпна група от 18 души с ръководител банкерът Цветан Василев.
 
Очакваше се днес и утре Лазов да се спре конкретно на периода, в който банката е поставена под особен надзор от БНБ и личните му срещи и разговори тогава с  Василев. 
 
В началото на заседанието Лазов поиска да продължи в „свободен разказ“ изложението си. Посочи, че ще илюстрира думите си с конкретни случаи и ще опише един свой работен ден. 
 
Веднага след това той  започна да припомня на всички в залата какво е казал предният път. Към 13 часа съдия Петрова обърна внимание на свидетеля, че това е вече подробно обяснено, но  той заяви, че преди е говорил "схематично", а сега вече  конкретно.  
 
В крайна сметка обаче, сподели само един конкретен случай, касаещ  от 7-8 .11.2013 г., свързан с кредити на "Киа Моторс" и сделка за покупка на акции за БТК.  
 
Очаква се Бисер Лазов да продължи с изложението в следващите няколко заседания, като едва след това ще бъде дадена думата на прокурори и адвокати, които да могат да да му задават  въпроси.