София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Битият шофьор и фотограф ще съдят Христо Стоичков

Борислав Трошев: Стоичков избухна на няколко пъти, полицията не се намеси

7 годиниОбщество 7 Боряна Райчева

Фотографът от "България днес" Борислав Трошев и битият от Христо Стоичков шофьор бяха гости в предаването "Здравей, България" на Нова телевизия. Двамата разказаха подробно за случилото се по време на сватбата на по-малката дъщеря на Камата в събота.

Не мисля, че сме направили нещо лошо. Знам, че границата е тънка, все пак съм фотограф от близо 10 г. Не съм се заврял под кревата му да го снимам как си бърка в носа, например. И преди се е случвало някой да ме заплашва, но не съм очаквал точно Стоичков да го направи, защото все пак не е мутра, а известен спортист и легенда, категорично заяви фотографът, който потвърди, че с колегата си ще си търсят правата по съдебен ред.

"Не съм папарак, а професионален фотожурналист и не се крия по храстите за хонорар от 5 лева. Отидохме там да направим фоторепортаж и идеята ни беше да снимаме отвън пред манастира, където има паркинг. Искахме да снимаме булката с младоженеца и евентуално някой от гостите. Нищо повече. На паркинга беше пълно и полицаите ни помолиха да преместим колата. Докато шофьорът направи маневрата, аз излязох да направя няколко кадъра. Поснимах малко и ме видяха хора от обкръжението на Стоичков. Те ми казаха да напусна и аз прибрах фотоапарата, като в този момент се появи Стоичков", разказа Трошев.

Шофьорът Петър Симчев разказа как Камата е отворил прозореца на колата и го ударил. Натисна стъклото на долу и някак успя да отключи. Опита да вземе ключовете и започна да ме удря. Удари ме доста пъти, разкри Симчев.

Скандалната ситуация е продължила близо 10 минути, като Стоичков избухвал на няколко пъти. Журналистите потърсили помощ от полицаят, който регулирал движението на колите, но той не взел отношение по въпроса.