София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Битката за „Токио 2020“ стартира днес

България срещу Египет в откриващия мач

5 годиниСпортни 1 Боряна Райчева

Тази вечер във Варна започва волейболната квалификация за олимпийските игри в Токио през 2020-та година. Националите ни са в група с Египет, Пуерто Рико и Бразилия, а само първото място дава квота за най-голямата сцена.
България ще има предимството да бъде домакин на тази така важна квалификация. Пълните трибуни на варненската зала със сигурност ще дадат импулс в играта на нашите и ще се превърнат в истински кошмар за опонентите.
Първият съперник е Египет, а възпитаниците на Силвано Пранди се нуждаят от задължителна чиста победа. До момента балансът ни срещу „фараоните“ е изцяло положителен, а и с оглед класите на двата тима, би следвало България да спечели лесно. Целта на Пранди и момчетата му е да стигнат с две чисти победи до решителния сблъсък с олимпийския шампион Бразилия в неделя вечер. Няма съмнение, че „селесао“ е фаворитът за спечелване на визата за „Токио 2020“, но все пак в един мач всичко е възможно.
Ако България не успее да се пребори за първото място във Варна, ще има още една възможност – чрез континенталната квалификация.