София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Бившият вицепрезидент на Иран призна, че е убил жена си

Той е и бивш образователен министър

5 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Бившият вицепрезидент на Иран и бившият кмет на Техеран Али Наджафи призна, че е убил жена си. Това съобщи информационната агенция на иранските студенти ISNA. Наджафи се е предал на полицията, твърдейки, че е убил съпругата си поради проблеми в семейството.
Митра Наджафи, втората съпруга на Али Наджафи, която беше един от най-близките хора на Рухани, бе открита мъртва вчера в къщата му в района на Саадат Абад, в северния Техеран. Отбелязва се, че Митра е простреляна в гърдите.
В миналото Мохамед Али Наджафи също е бил министър на образованието, а по-късно е асистент на президента Рухани, а през 2017 г. е избран за кмет на Техеран.
Миналата година Наджафи подаде оставка, след като беше подложен на критики за участие в детско парти, където са танцували деца. Наджафи е принуден да подаде оставка поради здравословни причини.