София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Велев: Бисер Петков провежда вредни политики

Решението за искане на оставката му е добре обмислено

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

„Социалният министър провежда вредни политики, които вредят на хората. Повишаването на минималния осигурителен праг е вредна и безполезна политика. Хората трябва да бъдат осигурявани на реалния размер на доходите си“, заяви за „Здравей, България” Васил Велев, председателят на АИКБ (Асоциация на индустриалния капитал в България).

Той подчерта, че решението за искане на оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков е обмислено и коментирано с всяка една от работодателските организации у нас.

Припомняме, че вчера  Асоциацията на организациите на българските работодатели поиска оставката на социалния министър. Причината е административното увеличение на минималния осигурителен доход с 3,9% и повишението на минималната работна заплата на 510 лв. през 2018 г.

„Огромна част от бизнеса работи в сенчестата част на икономиката. Това е причината социалният министър да ги вдига с 3,9%, което е много нисък ръст”, каза от своя страна Ваня Григорова от КТ „Подкрепа“.