София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Благотворителен концерт за болно дете утре в НДК

Детенцето се нуждае от 30 хил. лева за рехабилитация и логопед

4 годиниЗдраве 8 Боряна Райчева

Митко е на 4 години, но вече е преживял повече от средностатистическите си връстници. Той страда от детска церебрална парализа и епилепсия.

Детенцето се нуждае от интензивна рехабилитация и логопед, които ще се провеждат в град Бургас за период от една година. Родителите му нямат възможност да платят цялата сума от 30 000 лв., която е необходима за лечението на сина им.

Митко е роден на 5 октомври 2015 година в тежко депресивно състояние и без спонтанно дишане. След проведената реанимация той се върна към живота, но с тежка неврологична симптоматика, в резултат на липсата на кислород. Докторите в неонатологията не даваха надежда, че Митко ще оживее, но благодарение на силната му жажда за живот той оцеля и на 9-тия ден започна да диша самостоятелно.

Утре в НДК ще се проведе благотворителен концерт с участието на известни личности, на който ще се събират финансови средства за Митко.

Дарителската сметка на Митко в лева е следната:

Банка ДСК, гр. София
IBAN: BG09STSA93000023851258
Димитър Тотев Петков