София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Близки на убито дете на мълчалив протест пред Съдебната палата

Те не са доволни от 3-годишната присъда на убиеца

5 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Близки на убития 18-годишен Алекс Ангелов от Бяла се събраха на мълчалив протест пред Съдебната палата в София срещу решението на съда за намаляване на присъдата на убиеца от 20 на 3 години.

Роднините на момчето заявиха, че ще се борят докрай за справедливост. Алекс Ангелов почина след побой през юли 2017 г. Извършителят е на 33 години. По данни на прокуратурата нападателят съзнателно е изоставил детето да лежи на земята в безпомощно състояние. То е лежало около половин час на земята. Чичото на убитото момче каза, че близките на загиналото дете настояват тази скандална присъда да бъде променена.

"Скандално за България е такава присъда. Такова нещо е недопустимо. Ако това дете беше тяхно, срещу кого щяха да протестират съдиите? Искаме тези хора да се поставят на нашето място. Нищо друго не искаме от тях. От тях зависи престъпността в България." заяви още чичото.