София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Близо 6000 в подкрепа на Милко, спасил куче

Мъжът беше арестуван след опита си да спре насилието

8 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Близо 6000 подписа събра петиция в подкрепа на Милко Величков, който спаси куче, влачено от автомобил. Подписалите се искат да бъде свалено обвинението в хулиганство към Милко, а влачилият кучето да бъде съден с максимална присъда.

Милко Величков разказва във Фейсбук за случката в понеделник. Той е забелязал как съседът му се задава с висока скорост, преследван от такси. Причината – на теглича на автомобила е закачено и се влачи куче. Милко разказва как животното се е влачило по корем в продължение на поне 200 м.

Милко решава да спре съседа си и стреля във въздуха със законно притежавания си газов пистолет. С помощта на другите свидетели го вади от колата и подава сигнал на 112. По думите на Величков следи от кръв и изпражнения на животното е имало видими поне от около 100 м. Свидетели на насилието над животното са били и други хора, както и деца. След инцидента Милко е задържан за 24 часа за хулиганска проява.

Подписалите се в онлайн петицията в подкрепа на мъжът, спасил кучето, искат награда за смелостта му. За тях „Милко е герой!“.