София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Блъсналият дете под влак в Германия - съпруг с деца

Майката на починалото дете е изпратена в болница

5 годиниИнциденти 1 Боряна Райчева

Криминално дело за убийство и опит за убийство е образувано срещу гражданин на Еритрея, който бутна майка и дете под влак във Франкфурт, информира говорител на прокуратурата пред репортери.
"Прокуратурата изхожда от факта, че става въпрос за убийство и опит за убийство и ще изпрати съответна заповед за арест до съда", заяви служителят.
Представителят на прокуратурата допълни, че в кръвта на задържания не са открити следи от алкохол и наркотици, подготвя се изследване на психическото му състояние. Известно е, че нарушителят е живял от 2006 г. в Швейцария, женен е и има две деца. Мотивите на неговите действия все още не са известни.
По-рано представител на полицията на федералната държава Хесен съобщи, че в понеделник на гарата във Франкфурт на Майн неидентифициран мъж е бутнал осемгодишно дете под пристигащия влак. Мотивите на престъпника са неизвестни, той е бил задържан в сградата на гарата. Майката на починалото дете е изпратена в болница.