София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БНТ категорично: Сидеров няма да участва в "Панорама"

Освен ако не се извини публично

5 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Управителният съвет на Българската национална телевизия публикува отворено писмо, в което изрази категоричната си позиция във връзка с конфликта с депутата Волен Сидеров. Според публикацията обществената медия очаква писменото извинение от страна на Сидеров, за да бъде допуснат той до медийни изяви в БНТ. 

Публикуваме позицията на БНТ: 

Във връзка с допуснатите от страна на г-н Волен Сидеров нарушение на чл. 189, ал. 3 от Изборния кодекс, нарушение на правилото за зачитане на равнопоставеност и значимост на кандидати в предизборната кампания съгласно правилата, приети с Решение № 796-МИ/27.08.2019 г. на Централната избирателна комисия, и неспазване на регламента за провеждане на диспути, определен в Споразумението за отразяване на предизборната кампания за провеждане на избори за общински съветници и кметове на 27.10.2019 г., сключено между Българската национална телевизия и упълномощени представители на партиите, коалициите на политическите партии и инициативните комитети, регистрирали кандидати за участие в посочените избори, Управителният съвет взе решение г-н Волен Сидеров да не бъде допускан до участие в предавания на обществената медия до постъпване на писмено извинение от негова страна за отношението му към Българската национална телевизия и нейните служители.

Настоящото решение влиза в сила от момента на взимането му и е задължително за всички служители на БНТ.