Гледай
на живо

БОЕЦ искат отстраняването на Пламен Георгиев

Причината: шефът на КПКОНПИ осигурил „чадър“ над Пеевски

БОЕЦ искат отстраняването на Пламен Георгиев Гражданско движение БОЕЦ  искат незабавното отстраняване  на шефа на Антикорупционната ком... thumbnail text

Гражданско движение БОЕЦ  искат незабавното отстраняване  на шефа на Антикорупционната комисия - Пламен Георгиев.  Те внесоха днес сигнал до Народното събрание, президента и КОНПИ. Причината – признанието на самия Георгиев, че  проверката срещу Делян Пеевски по сигнала на гражданското движение до КПКОНПИ от 23.01.2018г. не е извършена по същество. От БОЕЦ цитират Пламен Георгиев и думите му, че  не са проверявани банкови сметки, имущество и активи на Пеевски, а само документи представени от прокуратурата, която, според Боец, е подчинена изцяло на Делян Пеевски.

За действията си за отстраняването на шефа на КОНПИ, БОЕЦ публикува съобщение в социалните мрежи, както и  сигналите, които са подали. Ето и част от него:

„Считаме, че Пламен Георгиев е злоупотребил със служебното си положение, като е осуетил проверка по същество и е осигурил чадър над депутата Пеевски.

Още при подаването на сигнала ни в началото на годината БОЕЦ предвидихме такова развитие и заявихме, че целта ни е по този начин да разобличим създаването на КПНОНПИ, като поредната имитация на действия и борба с корупцията, а реално това е поредната стрктура, която управляващата ни мафия създава за прикриване на своите престъпления и репресии срещу неудобните и неприемащите нейната престъпна власт! И успяхме.

БОЕЦ изискваме и образуване на проверка на действията на Пламен Георгиев и извършване на цялостна и задълбочена проверка по същество на произхода на средставата на Пеевски, за каквато сезирахме КПКОНПИ още през януари“.