София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

"БОЕЦ" с призив към правосъдния министър

Кирилов да издигне Бойко Атанасов за главен прокурор

пропускане
5 годиниОбщество 4 Боряна Райчева

Сдружение "Боец" с призив към министъра на правосъдието Данаил Кирилов да издигне гражданската кандидатура на следовател Бойко Атанасов за нов главен прокурор. Това заяви пред "Евроком" председателят на движението Георги Георгиев.
 
По думите на Георгиев сега правосъдният министър има шанса да докаже, че състезанието не е предопределено и да застане на страната на гражданите. В подкрепа на издигнатия кандидат от "Боец" организират и подписка, която ще внесат в петък в министерството. За тогава те са помолили и за лична среща с Данаил Кирилов, за да му изложат аргументите си.
 
На практика, в монета, единственият, който по закон може да издигне кандидат в оставащите две заседания до 29-ти юли, е именно Кирилов, който обаче вече беше обявил, че ще се въздържи от упражняването на тази възможност. Това можеха да направят по трима от общо 11-те членове на прокурорската колегия на ВСС, но те предпочетоха да се обединят само около името на Иван Гешев.