София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БОЕЦ със сигнал и срещу Мустафа Карадайъ

Румен Порожанов напуска заради декларациите си, твърдят от движението

пропускане
5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Сигнал и срещу водача на листата и председател на ДПС Мустафа Карадайъ е внесло гражданско движение БОЕЦ (Българи Обединени с Една Цел). За това съобщиха от движението в писмо до медиите във вторник, 14 май.

Поводът за сигнала е това, че пет от къщите за гости в Борино са свързани със Затие Караахмед. Въпросната дама е сестра на Джеврие, съпругата на Мустафа Карадайъ и негова балдъза.

“След като реализираха своеобразен маратон по #АпартаментГейт и афетара „Къщи за тъщи“, журналистите от сайта "Биволъ" стигнаха и до най-фрапираща схема, фактически антирекорд”, коментираха от БОЕЦ.

От движението припомниха, че става дума за ешросубсидии за над един милион лева. Само преди дни "БОЕЦ" внесе сигнал до Върховна касационна прокуратура (ВКП) и срещу Атидже Алиева – Вели (отново след публикация на "Биволь"), зам.-шеф на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ).

Алиева – Вели е с ресор именно Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) и в момента кандидат от европейската листа на Движение за права и свободи (ДПС) под номер 4.

“Отново става дума за имотни далавери, симулативни сделки, корупция и източване на евросредства по мерките за селските райони”, алармират от БОЕЦ.

От ГД "БОЕЦ" наскоро са внесли сигнали срещу и срещу членове на кабинета „Борисов 3“. Става дума за министъра на финансите Владислав Горанов, вицепремиера Красимир Каракачанов и подалия оставка шеф на земеделското ведомство Румен Порожанов.

От БОЕЦ са категорични, че повод за напускането на земеделския министър са съмненията около имотите на семейството му.

“Последният днес подаде оставка, след като проверката на прокуратурата и КПКОНПИ (именно по нашия сигнал) установиха несъответсвие в декларациите му”, поясниха от движението.