София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

„БОЕЦ“ внасят в КПКОНПИ нов сигнал срещу Горанов

Подават информация и срещу еврокомисаря Мария Габриел

5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Днес гражданско сдружение „БОЕЦ“ внася сигнал в Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество във връзка със случая с апартамента на финансовия министър Владислав Горанов. Към настоящата информация от „БОЕЦ“ ще приложат и разследване на сайта „Биволъ“ за още една вила, която се ползва от министър Владислав Горанов. Това обяви снощи в предаването „Честно казано“ на Люба Кулезич Георги Георгиев, председател на гражданско сдружение „БОЕЦ“. „Ще допълним сигнала и със сигнал за еврокомисарката Мария Габриел, аналогичен случай от преди две години, когато имахме облагодетелстване с жилище, но този път не някакви роднински дарения. Става въпрос за общинско жилище, с което тя е злоупотребила и за нанесени щети на община София за десетки хиляди лева“, обясни Георгиев.

Той подчерта, че в случая с Горанов няма малко и голямо нарушение на закона. „Законът забранява на властимащите подобни действия. Даренията са ограничени по закон до определена сума от една страна и трябва да се декларират“, подчерта лидерът на „БОЕЦ“, допълвайки, че всъщност Горанов е декларирал, че нарушава закона, но нищо не се е случило.

Освен това, допълни Георгиев, министърът на финансите Владислав Горанов е назначил сина на своя дарител на работа в министерството, което той управлява. „Това е конфликт на интереси“, отбеляза Георги Георгиев.