София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БОЙ НА ЛЕТИЩЕ В ПАРИЖ ЗАРАДИ ШЕФОВЕТЕ НА „ЕЪР ФРАНС“

СЛУЖИТЕЛИ НАПАДНАХА НАЧАЛНИКА СИ ЗАРАДИ СЪКРАЩЕНИЯ В КОМПАНИЯТА

9 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Безредици избухнаха на парижкото летище „Шарл Де Гол“. Шефът на отдел „Човешки ресурси“ в авиокомпания „Еър Франс“ Хавиер Борсета се отърва „на косъм“ след като беше нападнат от свои разгневени служители.
Полицията се намеси в саморазправата и изведе началника с разкъсана риза на парчета. Причината за гнева на подчинените му е съкращаването на персонала, което планират от ръководството на фирмата. Борсета беше спасен от линч след решение за намаляване на служителите с 2900 бройки.
В същото време от „Еър Франс“ предвиждат увеличаване на летателните часове със 100 повече на година. Това предизвика щурм на служителите, от който пръв се измъкна изпълнителният директор Фредерик Гаги, който беше подгонен от разгневените работници.
Освен съкращенията при пилотите, от компанията предвиждат намаляването на стюардесите с 900. Полетите на дълги разстояния също ще търпят промени – с 10%.