София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

БОЙ В УКРАИНСКИЯ ПАРЛАМЕНТ

Две парламентарни партии се сбиха във Върховната рада

9 годиниПолитика 6 Боряна Райчева

Бой в украинския парламент след обвинения в предателство и измяна. Депутатите от две парламентарни групи се сбиха във Върховната рада, като лидерът на Радикалната партия Олег Ляшко буквално се опита да изхвърли от залата, депутат, който е напуснал парламентарната им група и се е присъединил към друга партия.  
Депутатите си размениха обиди и обвинения в измяна, след което последваха и няколко удара, които доведоха до прекратяване на първата парламентарна сесия за деня. По-късно през вчерашния ден беше направен опит пленарното заседание да продължи, но се стигна со втори бой между партиите и заседанието беше прекратено окончателно.
Припомняме, че наскоро се стигна до бой и в парламента в Киев, след като двама депутати от партиите „Самопомочи“ и „Отечество“ се сбиха в кулоарите, след като имаха разногласия относно закон за корупцията.
Преди две седмици пък и в турския парламент се сбиха, в резултат на което петима депутати се оказаха в болница.
Миналата седмица пък в нашия парламент дебатите за новия дълг от 16 милиарда лева прераснаха в лични нападки и депутатите от „Атака“ обградиха парламентарната трибуна, на която се изказваше депутатът от Патриотичния фронт Валентин Касабов. За щастие обаче до инциденти не се стигна.