София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Бойко Борисов на официално посещение в Мароко

Ще обсъждат отношенията си и възможностите за сътрудничество

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде на официално посещение в Мароко на 29 и 30 ноември. В рамките на визитата българският премиер ще се срещне с министър-председателя на Кралство Мароко Саад Еддин Ел Отмани.

По време на разговорите ще бъдат обсъдени двустранните отношения и новите възможности за сътрудничество в различни области от взаимен интерес.

В Рабат Борисов ще разговоря с председателя на Камарата на съветниците в мароканския парламент Абделхаким Беншамаш. След срещата министър-председателят ще изнесе лекция за ролята на България за европейската интеграция на страните от Западните Балкани по време на нашето първо председателство на Съвета на ЕС.

Предстоящата визита има важно значение за активизиране на политическия диалог на най-високо равнище и за насърчаването на обмена по линия на секторното сътрудничество с акцент върху сигурността, търговско-икономическите отношения и инвестициите.

В делегацията са и министърът на външните работи Екатерина Захариева, социалният министър Бисер Петков и министърът на икономиката Емил Караниколов.