Гледай
на живо

Бойко Борисов поиска оставката на директора на полицията в Габрово

Премиерът обяви строежа на нов мост над Дунав

След Осмата среща между държавните и правителствените ръководители на страните от ЦИЕ и Китай в Дубровник, министър-председателят поиска оставката на директора на полицията в Габрово. „За мен оставката на този директор или поемане на отговорност трябва да е факт. Защото месеци наред е допуснато из града да се движат някакви групички, които нарушават обществения ред – да си пият бири по детски площадки, да се правят на интересни. Ролята на полицията е да не допуска това“.
Във връзка със срещата, състояла се в Добровник, Борисов заяви: „Вече сме 17+1. Това, което стартирахме в София миналата година. Гърция вече е присъединена. Друго - мозъчният тръст на вече 17+1 ще е в София. Подписаха се договори за пристанища, жп линии. Следващата среща ще е в Китай".
Борисов също каза, че по модела на хърватския мост ще бъде изграден такъв от Гърция до Румъния и Сърбия, който ще минава през България: „С Виорика Дънчила сме се разбрали и най-вероятно още другата седмица ще направим първи копки на мост от Свищов".
Борисов заяви, че иска да купи възможно най-новите и добрите самолети, които да издигнат българската авиация на равностойно за НАТО ниво: „В сряда на МС решихме да възстановим Висшето военно въздушно училище „Г.Бенковски“ в Долна Митрополия, за да можем да дадем най-добрата подготовка и обучение“.