София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Бойко Борисов: Президентът Радев е двуличник и злобен

„Кой му дава право да говори от името на народа“

4 годиниПолитика 11 Боряна Райчева

Румен Радев не се държи като държавен глава. Президентът трябва да е обединител на нацията. С какво предизвикахме тази омраза, коментира премиерът Бойко Борисов пред журналисти. Поводът е интервюто с държавния глава в предаването по-рано днес.

"Каква е тази злоба? Защо е тя? За 40 минути не е казал една дума за държавата. Не е нужно да коментирам опозиционен лидер. Той се държи като такъв и то най-овластения опозиционен лидер. Левски не си е позволявал да говори от името на народа. Гледах го една минута. Това е двуличен човек и един ден хората ще разберат колко двуличен човек са избрали", заяви Борисов.

Според премиера злобата и омразатана президента преливат.

„Не е нужно да коментирам един опозиционен лидер. И то опозиционен лидер с най-много власт в държавата. Аз само първата минута гледах и отидох да играя футбол, защото човек, който започва да говори от името на народа - такъв няма... Левски не си го е позволявал. От името на кой? Кой ти даде право?", пита Борисов.

„Не знам с какво го обидих. Хубаво, не ни харесва. И аз не го харесвах като шеф на ВВС. Как падаха самолети, хеликоптери вследствие на неговата работа. И тогава не го санкционирахме, откъде е тази злоба, аз не мога да разбера“, допълни Борисов.