Гледай
на живо

Бойко Борисов се срещна с ген. Уесли Кларк

Кларк обсъжда с Борисов борбата с контрабандата на горива

Бойко Борисов се срещна с ген. Уесли Кларк Премиерът Бойко Борисов и министри се срещнаха с бившия върховен главнокомандващ на силите на НАТО в... thumbnail text

Премиерът Бойко Борисов и министри се срещнаха с бившия върховен главнокомандващ на силите на НАТО в Европа ген. Уесли Кларк, който е в България в качеството си на съветник на швейцарска организация, занимаваща се с противодействието на нерегламентираната търговия и борбата с контрабандата.

„Аз съм бивш пенсиониран генерал, но тук съм в различно качество като консултант на швейцарска организация, която е заинтересована от постигнатите към момента успехи на България в противодействието на организираната престъпност и в успехите й в борбата срещу контрабандата, и сме дошли тук заедно с представители на тази организация, за да видим как още можем да помогнем на България в тези си успехи. Срещнахме се с министър-председателя на България, както и с някои от неговите министри и представители на други организации, и ще продължим с нашите срещи на техническо ниво с ваши експерти, за да видим точно как можем да подпомогнем”, каза Кларк в изявление пред медиите в Министерски съвет. 

Пред генерала е направена презентация на координационния център за противодействие на контрабандата с горива.