София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Бойко Борисов събира министри и кметове за решаване на кризата в Перник

Ще бъдат представени проекти за решаване на водната криза в Перник

4 годиниОбщество 12 Боряна Райчева

Министър-председателят Бойко Борисов ще проведе среща с министрите на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро, на икономиката Емил Караниколов и на енергетиката Теменужка Петкова във връзка с представяне на проекти за решаване на водната криза в Перник. Това съобщиха от правителствена информационна служба. На разговора ще присъстват още кметовете на София и на Перник - Йорданка Фандъкова и Станислав Владимиров, областният управител на Перник Емил Костадинов, както и представители на държавната и общинската администрация. Срещата ще се проведе от 9.00 ч. в сградата на Министерския съвет. След нея ще има изявление за медиите.

При вчерашното си посещение в града, новият екоминистър Емил Димитров коментира очакванията си за срещата: "Възможни са няколко варианта - едните са по-добри, другите са по-лоши, но мисля, че крайното решение е на този, който даде парите, а това е премиерът. Възложил ми е да уведомя за част от възможните варианти г-н кмета и Общинския съвет. По някои въпроси има различно мнение. Аз лично се съгласявам с мнението, което те тук имат, по обективни причини. Ще ми се да бъде най-хубавият вариант за Перник. Това, което в моите очи, ми се струва най-хубаво и добро. Но премиерът ще взима окончателното решение".