Гледай
на живо

Боил Банов: Няма как Боршош да се върне в НДК

Министърът даде подробности за културната програма по време на европредседателството

Боил Банов: Няма как Боршош да се върне в НДК Няма как. Така министърът на културата Боил Банов отговори на въпрос възможно ли е Мирослав Боршош д... thumbnail text

Няма как. Така министърът на културата Боил Банов отговори на въпрос възможно ли е Мирослав Боршош да бъде върнат като директор на Националния дворец на културата. Министърът коментира, че харесва визията, която Боршош е наложил в НДК, а въпросът за начина, по който е станало това, бил отделен, но обвиненията срещу него били сериозни.

Банов сподели, че министерството има планове да превърне НДК в „сериозен конгресен център“, което щяло да стане след приключване на българското председателство на ЕС и увери, че ремонтът ще приключи в срок.

Културната програма за времето на българското председателство е с бюджет от 4 милиона лева, които ще идат за откриване и закриване, както и 7 други събития, сред които изложба „Първо българско царство“ в Лувъра.

Министърът обяви и публична програма за набиране на проекти за културни прояви по време на председателството, като срокът за кандидатстване е 45 дни.