Гледай
на живо

Болницата в Ловеч без парно и топла вода през зимата

Натрупаните задължения на лечебното заведение са на 7 милиона лева

Болницата в Ловеч без парно и топла вода през зимата Болница в Ловеч може да остане без отопление през зимата, а причината е отказа на доставчика на прир... thumbnail text

Болница в Ловеч може да остане без отопление през зимата, а причината е отказа на доставчика на природен газ да подпише договор с леечебното заведение, защото то има просрочени плащания. Изпълнителният директор на болницата д-р Румяна Нановска заяви, че фирмата доставчик иска от тях гарантирано плащане на половината от стойността, но лечебното заведение няма възможност да плати тази сума. Това означава, че през зимния период ловешката болница ще бъде без парно. Натрупаните задължения са около 200 000 лева и още през месец април лечебното заведение е без топла вода. Ловешката болница дължи над 170 000 лева за ток и 30 000 лева на ВиК и има наложени запори. Натрупаните стари задължения на болницата са над 7 милиона лева. Въпреки всичките задължения, заплатите на служителите се изплащат редовно и няма липса на лекарства и консумативи.

Припомняме ви, че тази година лекари и хора от Ловеч протестираха многократно заради тежкото финансово положение на болницата. Те имат притеснение, че лечебното заведение ще бъде затворено. Управляващите обявиха, че имат оздравителен план за лечебното заведение и то ще продължи да работи, но реформирано. Преговорите за осигуряване на отоплението в болницата се водят от Министерството на здравеопазването, но изпълнителният директор заяви, че няма уверение, че ще има договреност между МЗ и фирмата доставчик.