Гледай
на живо

Бомба уби момиче и рани 2 жени в Остин

Според властите расата е фактор за нападенията

Бомба уби момиче и рани 2 жени в Остин Две бомби, поставени в пакети на няколко километра една от друга, избухнаха в понеделник в Остин. За... thumbnail text

Две бомби, поставени в пакети на няколко километра една от друга, избухнаха в понеделник в Остин. Загинало е едно момиче, а други две жени са ранени.  Властите свързват атентата с бомбената атака в града по-рано този месец, при която загина един мъж, съобщи Гардиън.

Следователите обмислят дали расата е фактор, защото всички жертви са били малцинства.

Първото от нападенията в понеделник уби 17-годишно момче и рани 40-годишна жена, и двете са черни. Когато шефът на полицията Брайън Манли провел пресконференция, за да обсъди този взрив, офицерите бяха призовани на мястото на друга експлозия, която сериозно нарани 75-годишна испанка. Тя била отведена в болница с потенциално животозастрашаващи наранявания.

"Подобно на другите два инцидента, жертвата в този инцидент е намерила пакет пред дома си. Тя го е взела и в този момент бомбата е взривена. ", обясни Манли.

Властите подозират, че и двата взрива в понеделник са свързани с атаката от 2 март, която уби 39-годишен черен мъж, и призоваха обществеността да се обади на полицията, ако получи неочаквани пакети.