София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борис Ангелов в "ЕвроДикоф": Ненков е съсед на Цветан Цветанов

Семейство Мирянови продават апартамента първо на себе си

пропускане
5 годиниПолитика 5 Боряна Райчева

Как е възможно в един ден да се изповядат три сделки, попита реторично журналистът Борис Ангелов в брой 50 на предаването "ЕвроДикоф" по повод на апартамента на Цветан Цветанов в „общежитието на властта“ на столичната улица „Латинка“ 8.

Веднъж семейство Мирянови като физически лица, собственици на апартамента, го продават на юридическо лице – собствената си фирма „Артекс“, което не е съвсем обичайна практика, а след това – със загуба от 100 000 лв. - на Цветан Цветанов.

Тази сума в минус се получавала от продажбата на апартамента на същата данъчна цена, на която Мирянови са го продали на себе си, уточни журналистът.

Той вижда и друг симптом на лобиране срещу облага във факта, че съсед на Цветанов в блока на улица „Елемаг“, където е един от заменените апартаменти, е депутатът от ГЕРБ Александър Ненков.

По негово предложение беше внесено и след това гласувано предложението за удължаване на срока за започване на строеж от строителните фирми. Той беше пет години и ако го прескочиш, правото да строиш се губи. Ненков предложи този срок да се удължи на десет години. Това беше добре дошло за „Артекс“. А когато предложението беше прието, председател на Народното събрание беше Цецка Цачева, която също има апартамент в сградата на „Латинка“, разкри важна обвързаност между участниците в "апартамент-гейт" издателят на „19 минути“.

 

ЦЕЛИЯТ РАЗГОВОР МОЖЕ ДА ГЛЕДАТЕ ТУК!