София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борис Бонев предлага дронове да ловят замърсителите на въздуха

Идеята била реализирана вече в Полша

4 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Кандидатът за кмет от "Спаси София" и настоящ общински съветник Борис Бонев представи алтернативен метод за борба с мръсния въздух. Той предлага дронове да летят над града и да установяват къде има причинители на замърсяване на въздуха. 

Това не е просто идея, а практика, която действа много добре в Полша, коментира Бонев. По думите му това позволява на полицията да следи къде има замърсявания и да се установи кой причинява замърсяването.

Във връзка с отминалите избори Борис Бонев коментира, че това, което е обнадеждаващо е, че много от вижданията са се споделяли от много от кандидатите.

Сега ще се разбере дали са били лицемерни, или действително го мислят. Така ще се разбере и дали промяната може да се случи, смята създателят на "Спаси София".

Бонев коментира, че Фандъкова трябва да се раздели и с голяма част от досегашния си екип, за да се осъществи промяната, която обществото и гражданите на София изискват.