София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Борис Бонев: Софиянци не заслужават компроматна кампания

«Госпожа Фандъкова трябва да е отвратена»

4 годиниПолитика 12 Боряна Райчева

Софиянци не заслужават кампанията да се води с отвратителни компромати с цел да се удари един от кандидатите. Всичко това се случва от един от официозите на властта. Би трябвало госпожа Фандъкова като заместник-председател на ПП ГЕРБ да е доста отвратена, че това се случва в кампания за кметските избори в София. Опитът на настоящия столичен кмет и на премиера да се дистанцират от компроматната кампания е много лицемерен. Софиянци заслужават дебати, дискусии и фокус върху проблемите и техните решения на столицата. Това заяви в ефира на телевизия Евроком в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ кандидат-кметът за София Борис Бонев от „Спаси София“.


Бонев коментира, че връзката му със София е силно емоционална , като поясни, че живееки в София, е проследил проблемите на столицата.


„Позволяваме си да критикуваме тогава, когато има нередност. От 10 години ние като екип работимза решаване на проблемите на София. С моята кандидатура за кмет на столицата казвам, че ние сме млади, но със достатъчно голяма опит и смели, за да поемем отговорност“, поясни Бонев.


Той е категоричен, че докато управлението на отпадаците в София се държи с прякори „вълци“ и „мечки“, няма как да имаме ефективно управление и чиста София.