София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борис Джонсън призна за употреба на кокаин

Майкъл Гоув също призна, че е пробвал от наркотика

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Британският политик Борис Джонсън, който е фаворит на изборите за премиер на страната, призна, че е използвал кокаин, съобщава The Mirror.

След като журналистите му зададоха директен въпрос, той призна, че има такъв опит, но подчерта: "Това беше веднъж, когато бях тийнейджър." Според Джонсън първият и последен път е приемал кокаин, когато е бил на 19 години.

„Това събитие е обсъждано много, много пъти. Мисля, че повечето хора са по-заинтересовани от нашата политическа кампания и от това какво можем да направим за тях и за нашата велика страна ”, добави той.

В първия кръг на гласуване Джонсън уверено поведе: той получи 114 гласа, а най-близкият му съперник, външният министър на страната Джереми Хънт - 43.

На 8 юни стана известно, че друг и кандидат за министър-председател Майкъл Гоув призна, че е използвал кокаин в младостта си. Той заяви, че това е било преди повече от 20 години, когато е бил млад журналист и още не се е занимавал с политика.