София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борис Джонсън се срещна с Доналд Тръмп

Това се случи по време на срещата на лидерите на НАТО

4 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън се срещна с президента на САЩ Доналд Тръмп преди срещата на лидерите на НАТО в Лондон.

Борис Джонсън и Доналд Тръмп обсъдиха важността на военния съюз и необходимостта от разбирателство за справяне със заплахите.

Според британски медии министър-председателят се опитва да избяга да се появява твърде близо до американския президент, който е наистина непопулярен във Великобритания, страхувайки се, че това може да намали шансовете му в изборите в страната следващата седмица. Това може да обясни, защо срещата не е обявена предварително.

„Премиерът се срещна с президента Тръмп тази вечер на улица Даунинг стрийт“, заяви говорител. „Те с нетърпение очакваха утрешната среща на лидерите на НАТО и отбелязаха значението на съюза за нашата обща сигурност“.

„Лидерите приветстваха скорошните увеличения на разходите за отбрана от държавите-членки на НАТО и се съгласиха за необходимостта от обединение на Алианса пред новите и развиващи се заплахи“, добави представителят.