София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Борислав Михайлов: Бях прекалено добър

Президентът на БФС подаде оставка

4 годиниСпортни 6 Боряна Райчева

Благодаря за съвместната работа. Оставката е личен акт и тя не се обсъжда. 14 финансови одити съм преминал без забележки. Към момента финансовата наличност е 2,6 млн. лева. 14 години са много време, отдавна се замислях, че може да съм омръзнал на хората и напоследък се случиха много неща, които вкарват напрежение. Не че съм виновен, но предпочетох с моята оставка да сваля това напрежение. Това обяви вече бившият президент на БФС Борислав Михайлов непосредствено след като напусна поста си. 

В деня на мача се видях със спортния министър, на другия ден прочетох написаното от премиера Борисов. Не е вярно, че не съм искал да подавам оставка, подадох я в 15 часа, информира Михайлов. 

Той коментира още, че със сигурност за 14 години има вина към българския футбол. Футболът се прави по клубовете, не в БФС. Работата с младите не е работа на БФС. Има моменти, в които търпението се изчерпва, и ето ме тук при вас, допълни бившият президент на БФС.  

Много голямо напрежение беше предизвикано заради чуждите медии. България не е расистка страна, категоричен е Михайлов, като добави, че темата за уговорени мачове се преекспонира. От всички сигнали, подадени до прокуратурата, няма нито едно заведено дело. Не е моя работа да коментирам работата на МВР, твърди Михайлов. 

 Бях прекалено добър. Такъв тип като мен трудно се намира, да понася такива неща, обобщи решението си той.